MENU

De allermindste vælter ind i klubberne

Flere og flere klubber tilbyder fodbold og leg til de allermindste børn. Der er nu tæt på 2.000 af dem i de fynske fodboldklubber.

De allermindste vælter ind i klubberne
AF: Jacob Skov//

De seneste medlemstal offentliggjort i starten af april viser, at fodboldklubberne begynder at få godt fat i de allermindste børn. 1.862 af de fynske børn i alderen 0-6 år er i følge medlemstallene medlem i en fynsk fodboldklub.

Klubber inviterer de mindste indenfor med Bold & Bevægelse  

DBU og lokalunionerne har gennem et par år arbejdet målrettet med at få endnu flere af før-skole-børnene ind i klubberne med konceptet Bold & Bevægelse, som er et sjovt lege- og fodboldforløb.

- Medlemstallene understøtter bare det, jeg oplever, når jeg starter Bold & Bevægelse op i en klub. Der kommer typisk rigtigt mange børn og deres forældre allerede til den første træning - og endnu flere gangen efter. Klubberne er ofte selv overraskede, forklarer DBU Fyns klubrådgiver Arne Appelgren og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at der her er et "marked" for fodboldklubberne, der dels giver dem flere medlemmer og dels starter fødekæden til de ældre årgange tidligere end traditionelt. Som jeg ser det, er Bold & Bevægelse klar den letteste og mest sikre vej at gå for en fodboldklub, der gerne vil have flere medlemmer.

Forældrene skal på banen

Børnenes forældre skal også på banen - i mere en end forstand.

- En del af Bold & Bevægelse er, at forældrene deltager aktivt i træningen og i et forældremøde, hvor vi taler med dem om, at det er dem, der på et tidspunkt skal stå for træningen,hvis der skal være et tilbud til deres børn i klubben, når vi (DBU Fyn, red.) trækker os ud af klubben efter 4-5 træninger. Det, at de deltager aktivt i træningen, gør det lettere og mere overskueligt for dem at påtage sig trænerrollen enten alene eller som et team, forklarer Arne videre.

Få hjælp til at starte Bold & Bevægelse i din klub

DBU Fyns klubrådgivere er klar til at indgå et Bold & Bevægelses-forløb for de mindste i jeres klub. De holder et indledende møde med jer, og guider jer i forhold til det praktiske, herunder at få fortalt om tilbuddet i lokalsamfundet. De - eller en DBU Fyn instruktør - står også for træningen, de 4-5 første gange, hvor forældrene langsomt læres op til efterfølgende at overtage trænerrollen. De står også for indholdet på forældremødet.

Forløbet med en klubrådgiver koster klubben kr. 2.500,-, som evt. kan søges refunderet i DBU Fyn/Albanipuljen. Desuden vil de nye medlemmer jo også give flere kontingentkroner i kassen.

Kontakt jeres klubrådgiver for en uforpligtende snak.

Se videoer mm. om Bold og Bevægelse.

Log ind